Прекрасни деца от Родопите – Стефан, Тодор, Александър, Сара и Йоана

10 Октомври 2017, 30 прочита

Стефан Николов Спиридонов от Смолян е на 1 година и 3 месеца. Той обича да тича и играе сред природата. Все още не говори, но на прощапулника си хванал докторски слушалки – може би, това ще е желаната от него професия, като порасне.
Тодор Станков Делиянчев е на 4 години от с. Момчиловци, общ.Смолян. Обича да играе и рисува. Като порасне, иска да стане полицай.
Александър Венциславов Руженов е на 14 години от село Оряховец, община Баните, област Смолян. Александър е едно лъчезарно и слънчево дете. Много обича да ходи на училище, да пее и танцува, както и да работи на компютър. Мечтае да бъде певец.
Сара Яворова Кисимова е на 10 години от с.Елховец, община Рудозем, област Смолян. Повече от 2 години пее в група за автентичен фолклор "Изворче" към НЧ " Звезда 1950”-с.Елховец. Обича да пее, рисува и чете книги. Като порасне, иска да стане известна народна певица.
Йоана Калинова Горанова е на 10 години от град Девин, общ.Девин, обл.Смолян. Йоана обича фолклорните танци и пеенето. Започва да танцува народни танци, когато е едва на 3 годишна възраст, в детската градина. Участвала е и участва в много организирани фолклорни фестивали и конкурси със състезателен характер. Йоана ни изпрати снимка от участието си на фестивал във Велинград, където е получила медал за най-млад участник и възможността да води най-дългото хоро в града. Пее от началото на първи клас, а от 1 година представя химна на Девин, по текст на Емил Енчев, в изпълнение на Милица и Асен Масларски - "Ода за Девин". Йоана мечтае да стане стоматолог, както и да продължи с българските народни танци и да представя патриотичното в тях – българския дух.
Това са новите участници във второто издание на конкурса „Аз раста патриот”, които ни зарадваха с прекрасни фотоси в народни носии. Крайният срок за подаване на фотографиите и разказите на тема „Видях доброто” е 00.00 часа на 15 октомври 2017 г. Очакваме материалите ви на имейл: governor@region-smolyan.org

Изтегли СНИМКИ>