Яница, Евелина и Джулия са фолклорно богатство от Чепинци

10 Октомври 2017, 41 прочита

Джулия Димитрова Маданска на 11 години от с.Чепинци, общ.Рудозем, обл.Смолян е ученичка в пети клас. От ранна възраст Джулия се включва в танцовата група към НЧ ”Нов живот”, след което започва и да пее в групата за Автентичен фолклор. В настоящия момент тя се изявява със солови изпълнения. През свободното си време репетира в различните формации към НЧ ”Нов живот 1948-с.Чепинци”. Мечтата ѝ е да стане фотограф.
Евелина Андреева Пехливанова е на 10 години, живее в с.Чепинци. От три години е солистка на групата за Автентичен фолклор при НЧ ”Нов живот1948-с.Чепинци”. През свободното си време слуша и пее народна музика, като приоритетна за нея е родопската песен.Танцьорка е в танцов състав „Мъниста” и посещава школата по пиано. Евелина е една от изпълнителките на трио „Родопски изворчета”, които са носители на златни и сребърни отличия от различни фестивали и конкурси. Мечтата ѝ е да стане детски зъболекар.
Яница Димитрова Митева е на 11 години от с. Чепинци. Певица и танцьорка в певческите и танцови състави при НЧ”Нов живот1948-с.Чепинци”. Яница е солистка на трио „Родопски изворчета”. Участва активно във всички изяви, организирани от екипа на НЧ ”Нов живот 1948г.-с.Чепинци”. Мечтата на Яница е, когато порасне, да се занимава с моден дизайн или да бъде стилист.
Джулия, Евелина и Яница са новите участници във второто издание на конкурса „Аз раста патриот”, които ни зарадваха с прекрасни фотоси в народни носии. Крайният срок за подаване на фотографиите и разказите на тема „Видях доброто” е 00.00 часа на 15 октомври 2017 г. Очакваме материалите ви на имейл: governor@region-smolyan.org

Изтегли СНИМКИ>